?

Log in

No account? Create an account

Previous 10

Mar. 22nd, 2009

(no subject)

oh aimi..
this evening, i will be sent back to my hostel. yup. one week at home sure is fast but, one week at there, turns out very very slow.
i just can't believe that one week is actually got carried away. rumahku syurgaku. hehe

ariffian race, that is one of the memorable experience in this week. i met my old friends and went to jj with the7. yeah, never forget that moment.

and the shocked news is...
i got 8a's in pmr after double checked up..
alhamdulillah... but, there is no use anymore. it's too late
redha je la aimi... mungkin ade hikmahnye kan.

so, this evening!!
warghhh....
back to school...
but, one thing that pleasure me is, i will be back next week for anugerah cemerlang.. so, it's ok...

bye bye

Mar. 14th, 2009

(no subject)

hoi korang sume!
aku dah balik da!!!!!

memang x sabar la nk jumpe u guys. rindu tahap cipan. hahaha. sbnrnye, ari jumaat tu, aku sampai dalam kol 7.30 tau!!

lambat gile. jealous je tngok dak2 laen dah balik awal. hahaha. xpe2, asalkan dah smpi umah dah ni... bile kite sume nk meeting nih. cop! yang pasal ariffian race tu kan, sumne dak 4 arif ke join???

nak join gak...(padahal bekas) huhuhu
Tags:

Feb. 22nd, 2009

addition

tambah lagi...
study rajin2 ye korang 'the7" dan yang len sama
i know, u can do it!
belajar bersungguh2 dan bg result gempak punye..
di mana ada kemahuan di situ ada jalan


(no subject)

first of all..
terima kasih bnyak2 aku ucapkan kerana tlah menjadi rakan2 yang baik buat aku. semua kenangan kita, mmg akan tetap aku simpan sebagi harta yg plg berharga dlm dunia ini. act, aku mmg akan rindu dkat korang banyak-x100.

wah.
skola smart mmg skola yang best sbb kwn2 dkat dlm tu mmg best gila! jamuan tu pon. aku appreciate bnyk2!! aku mmg rindu gler nak lepak ngan korang lepas nih weh!~ tunggu la dlm bulan depan ke ok. bile ade aisyah skali.

to the7=
jangan sedih waktu aku x dek mcm waktu sya arituh... happy je. korang sume, goodluck ok. thanks a lot for giving me this opportunity to feel the meaning of true friendship. semoga berjaya ok. tingkatkan keyakinan diri korang. jgn fikir krg x leh. sentiasalah melangkah ke hadapan dan jangan berundur ke belakang. jangan malu-malu untuk bertanyakan guru skiranya x paham ok. korang mmg the best! tiada pengganti!

*lagi nak ckp pe ekk tuk korang

haaa.. kirim salam dekat semua. mintak maaf banyak2 tau korang, kalo aku de wat kesalahan. ingatlah aku slalu. kirim2 surat ke kan. nnti, aku calling2 kalo de kesempatan k. huhuhu.. sedihnya nak ckp, tp...

SELAMAT TINGGAL!
I'M GONNA MISS YOU ALL VERY2 MUCH LA DEAR~!



Feb. 14th, 2009

lalalala

alhamdulillah. dengan izinNya dapat lagi saya menaip dan meluahkan perasaan di journal ini.

pertama sekali. ampun maaf dipinta kepada rakan-rakanku yang selalu menyuruh aku supaya meng-updatekan journal.
kali ini, aku gagahkan diri supaya taip balik!

selasa.- hari itu, ketidakhadiran aisyah mula dirasai oleh kami semua. aku, yang duduk di belakang sya hanya dapat melihat tempat duduk itu dikosongkan. sedih itu, ku hanya simpan dalam hati. sya, kalo sya bace ni, walaupun baru first day sya x dek, kitorang rindu sangat sangat dekat kamu. hari itu, kelas add math di makmal 3 seperti biasa. sya dah ke skola laen. tempat duduk di sebelahku hanya kosong sehinggala lynn menawarkan diri untuk duduk di sebelahku. huhu. betol2 rindu lah!

minggu ni, banyak perkara yang lucu berlaku.
antaranya bracesku terlekat oleh benang kain rentang rumah syahbandar. mesti krg pelik kan, nape syahbandar?
almaklumlah, diri ini terlalu rajin mahu menolong rakan-rakanku mmbuat kain rentang. aku x ingat sangat. entah sape la yang buat lawak mase tu, so, aku pon, gelak la kan. memang lawak kaw2 mase tu, so kain rentang tu, digunakan untuk tutup mulut aku yang ternganga luas. lepas itu!!! kan kan. barula kejadian lucu itu berlaku. aku mengaku, agak sakit ketika aku force tarik benang tu kuar dari besi aku itu! hahaha. tp, lepas kuar je benang tu, pe lagi, aku, erin, lynn, ijon ketwa terbahak-bahak. aku pulak malu!!!
ahahaha.

ade lagi citer. bsok hari sukan!
rumah panglima, aku xtau la dorang buat ape kan. yela... siapa sangat la ktrg ni, ****** mesti pilih kkk f5 yang wat kerja2 menghias sepanduk kaen rntang n whatsoever. disebabkan itu,aku curang sebanyak 2 kali kepada panglima. mule2 dengan syah pastu ngan bendahara. ahahahah. padan muka! aku pang lima kali kang... nyway, bsok, aku akan pakai tudung purple. semangat la, dah rujuk balik ngan panglima kan2. cerita sal sukan teringat plak nak kembang sket sbb aku dapat johan untuk lompat kijang! yay.

semasa dlm perjalanan ke makmal bio

tersebutlah kisah, aku berjalan dgn seorang jejaka sambil memegang buku bio dan pencilbox. lalu, dgn tibe2 seorang gadis ini, telah berlari di sebelahku dengan kesangatan pantas dan tlah mmbuatkan aku terkejut. lalu, pencilbox aku pon terjatuh dan  masuk kedalam dalam longkang. nasib baik longkang itu bersih dn tiada air bertakung. tiba2 sarah berkata

s : azura, kenapa kau buat nisak mcm ni???
aku : nisak? aku la.
s : eh, ingatkan nisak, serius. mcm nisak.
aku : huhu. sampai hati kau.
s : sorila aimi. aku x perasan. td, mmg betol2 mcm nisak dari belakang. b****t kau besar.
a: huhuhu..

itulah serba sedikit kejadian yg menyayatkan hati aku.
lepas ni, nak kuruskan badan. ko tengok la. nnti, b****t kau besar karang. baru tau!.huhu.



di sini saya ingin memaklumkan bahawa saya sangat menyayangi rakan2 saya!

Dec. 26th, 2008

(no subject)

ok. besok saya dan keluarga akan bertolak ke Pulau Batam. dan malam ini, kami semua hendaklah mula packing beg2 kami. lagipon, ktrg pergi sekejap aje.  dalam 2 hari aje.. aim ktrg, sampai je kat sane, ape lagi...... SHOPPING! sebab barang dekat sane murah2. hehe.

nak beli seluar jeans!.

hihii. erm, nyway, i am very dissappointed. adela, kes pasal si ponpon tu la. sampai hati dye tu kejam sangat. mulut pon x dek insurans. sebenarnye, dye tu berani tulis je. tapi, dekat depan orang, x berani pon. cakap belakang la katakan. huhu.. malas nak pikir pasal dye tu lagi.dye pikir yang diri dye tu perfect sangat.  sampai leh kutuk2 orang sesedap hati aje.... huhu...

OK LA. update sikit je. sbb kawan2 ku asek2 suoh update!
hehehe....
nanti bile dah balik, akan saya cerita semua ya!.
RINDU R!

friend..

just want to write  this down..

friend is patient and kind,
it is not jealous or conceited or proud,
friend is not ill-mannered or selfish or irritable,
friend does not keep a record of wrongs,
friend is not happy with the evil,
but is happy with the truth,
friend never gives up,
and its faith, hope and patience never fail.

Dec. 20th, 2008

dentist

guess what!
i went to the dentist just now. and Saturday is my very spooky day! hahaha. since last week, every Saturday, i went to the dentist and like always, check my teeth because, as u know, i'm going to wear braces!! yup, i repeat BRACES.

OK, in the evening, i went there with my family, and when we arrived, we waited for our turn and when it was my turn, i was so afraid and scared. well, aku kena cabut gigi laa!! what do you espect? 2 lagi tuh.. huhu. sakit tau x??

erm, while auntie S wanted to do her job, my little sis trying to scared me. and guess what, i tried to 'halau' her because she is really annoying at that time, but she refused and still wanted to be in that room. oh, penyebok betol!

erm, before that, the dentist x-ray my teeth just to see the condition of my teeth's root. alhamdulillah, it was all fine.

the freaky part is... when the dentist injected to bius my gusi. huhu. it hurt me. but thanks a lot to that. i can't feel tha pain. but i can still feel the movement when the dentist pulled my lovely tooth. then, there was a crack sound. like this... cccrrraaaaacckkk!! and i know, that time, my tooth had came out. after that, blood started to flow out. scary huh

mesti sakit kan lepas pakai braces. aku memang takut akan kesakitan yang bakal aku lalui itu, but as everyone said, 'we have to pay to be beautiful'. kan kan. so, itu lah yang bakal aku lalui. erm, lupa nak cerita. sebelum cabut gigi tu, kami skeluarga makan dekat secret recipe. dan seperti biasa, indulgence is my first choise. sedap btol.

jangan berpuas hati lagi aimi. minggu depan, 2 lagi menanti anda..

Dec. 4th, 2008

rat-a-too-ee

guess what?
there was a rat in the house. the rat was big, brown and and menggelikan! hahaha. actually, we knew that the rat was living in our stor. and today, we decided to get the rat out because recently, the rat took our food and brought it into the stor. eww. when we opened the stor, blueekk! ;p so smelly laaaa... bau hancing but i cannot really smell it b'coz i have runny nose roght now.

so, kak emma got the rat out and me and my sis standing on the chair and not scream actually, but, we said 'tu, tikus tu pegi sane. kat dapur plak. haaa, tu kat sane tuh' in a very loud voice. me? i'm not really scared to that rat but i am so geli. huhuuu. i saw the rat squeezed it's body under the door to get it's body through.hahah. imagine. the rat is big but masih boleh celus bawah pintu! hahaha.

okay. around 4 p.m. i went to nisak's house just to borrow matdance! weeeehaa! now, i can play that game as much as i want.  haha. lepak kat umah nisak sekejap td. had a little chit chat. hehe. my sis actually want to play that game to. now, i have my opponent! my legs are cramp due to the matdance battle just now! ow. it's hurt


Tags:

Dec. 3rd, 2008

ayat-ayat cinta ku

first of all. i want to tell you that yesterday, i had watched ayat-ayat cinta. i always wanted to watch that movie because everyone says that that movie is awesome dude! so, it is on monday. yup. every monday, the pasar malam will open from the evening until night. so, me and my big sister went to that night market to buy some food for dinner.

as usual, there were lots and lots of stall and one of the stall is cd cetak rompak! haha. so, i really wanted to buy ayat2 cinta cd and then i bought it with rm5 percd. hehe. sorry!

ok, back at home, i watched that cd. guess what? i am very touched with the way they in love. it was all in islam terms. after i watched that movie, i realized something important. what? i don't have to tell you right. haha. maybe the movie did not same with the novel but, the story line is still the same. and maybe the movie was not so detail. my tears drop a little bit when the story was in the climax where the hero was in the jail for some criminal that he did not do.

after all. ayat-ayat cinta is the best love story ever!


Previous 10